درد در ناحیه ی دست و آرنج از جمله شایع ترین دردها بین افراد با سنین متفاوت است . هر کدام از این دردها علت متفاوتی دارد و یکی از مهمترین علت آن میتواند انجام فعالیت های مستمر همچون کار با تلفن همراه و موس باشد که البته این روزها بخش گسترده ای زندگیمان را در برگرفته است .
این مقاله چند بیماری شایع در ناحیه ی دست و آرنج بررسی و علل و درمان آن توضیح داده خواهد شد .
فهرست عناوین مقاله
سندرم تونل کارپ
یکی از انواع چسبندگی عصب دست و شایع ترین نوع آن ، سندرم تونل کارپ است که به علت وارد آمدن فشار زیاد بر روی عصب مدیان اتفاق می افتد .
علت چسبندگی عصب دست
چسبندگی عصب دست علل مختلفی دارد اما یکی از مهمترین عواملی که سبب این چسبندگی میگردد ، انجام فعالیت های تکراری مانند تایپ ، خیاطی و موارد مشابه میباشد . سندرم تونل کارپ همچنین میتواند به علت بیماری هایی همچون رماتیسم مفصلی، دیابت، کم کاری تیروئید، چاقی، آتروز در مچ دست و تغییرات هورمونی اتفاق بیفتد .
تشخیص چسبندگی عصب دست
تشخیص این بیماری توسط متخصص ارتوپد با روش هایی همچون الکترومیوگرافی یا همان تست نوار عصب و عضله ، معاینه فیزیکی انگشتان و عضلات دست ، استفاده از تست هدایت عصبی توسط پزشک و شرح حال گرفتن از بیمار انجام میشود .
درمان چسبندگی عصب دست
درمان سندرم تونل کارپ به دو صورت جراحی و غیرجراحی تحت نظر پزشک متخصص انجام میگیرد . درمان جراحی بصورت سرپایی جهت کاهش فشار از روی عصب آسیب دیده و درمان غیرجراحی با تزریق استروئید و اسپلینت انجام میگردد .
آرتروز مچ دست
از دیگر بیماری شایع در ناحیه ی دست ، آرتروز مچ دست میباشد . آرتریت یا آرتروز زمانی رخ میدهد که یک یا چند مفصل دچار التهاب شوند . این اتفاق سبب درد و سفتی مفصل شده و فرد را از فعالیت های روزمره بازمیدارد و در دراز مدت سبب تخریب تدریجی غضرف میگردد .
علائم آرتروز مچ دست
از علائم شایع این بیماری میتوان به درد ، تورم ، کاهش دامنه ی حرکتی و سست شدن مفاصل اشاره کرد .
تشخیص و درمان
تشخیص این بیماری توسط پزشک متخصص و با گرفتن شرح حال از شما انجام میگردد . همچنین پزشک با بررسی حرکت انگشتان و عصب دست شما ، علت درد را تشخیص خواهد داد . درمان قطعی ای برای این مشکل موجود ندارد اما درمان های غیرجراحی همچون اصلاح فعالیت های فیزیکی ، عدم تحرک دست آسیب دیده و سایر موارد ، میزان درد آن کاهش خواهد یافت .
دکرون یا تاندنیت دکرون
دکرون زمانی اتفاق می افتد که تاندون های عبوری از مچ دست دچار مشکل شده و حرکت انگشت شست را مختل میسازند . معمولا یکی از دلایل بوجود آمدن دکرون ، التهاب تاندون های انگشت شست به علت فعالیت های زیاد آن میباشد . این بیماری معمولاً در خانم های میانسال بروز میکند.
علائم دکورون
از علایم این بیماری میتوان به درد مچ دست و انتشار این درد تا ساعد ، تورم مچ دست ، صدا دادن آن در زمان حرکت و کاهش دامنه ی حرکتی اشاره کرد .
تشخیص و درمان
تست فینکل اشتاین یکی از روش های تشخیص این بیماریست که پزشک طی آن ، درگیری انگشست شست به دکورون را بررسی خواهد کرد . درمان این بیماری میتواند توسط اصلاح فعالیت های حرکتی همچون استفاده از یخ در منطقه آسیب دیده ، تغییر فعالیت های حرکتی روزانه و در صورت شدید بودن بیماری ، انجام جراحی برای برش روی غلاف تاندون اشاره کرد .در این فرایند ، متخصصین طب فیزیکی بعد از انجام جراحی ، تمرینات مناسب جهت تقویت عضلات مچ را به شما می آموزند و روند بهبود شما را تسریع میکنند .
مرکز جامع توانبخشی کلینیک یارا در کرمان تحت نظر دکتر علیرضا حسن نژاد متخصص طب ورزشی در کرمان با کادری مجرب و به روزترین تجهیزات تشخیصی و درمانی روز دنیا ، یکی از بهترین مراکز برای درمان دردهای دست ، آرنج و شانه در کرمان میباشد . برای رزرو نوبت و مرجعه حضوری میتوانید با شماره ی 03432483299 تماس حاصل نمایید .