متاتارسالژی چیست؟ بهترین درمان درد زیر پنجه و انگشتان پا

متاتارسالژی

متاتارسالژی چیست؟ بهترین درمان درد زیر پنجه و انگشتان پا

متاتارسالژی چیست؟


متاتارسالژی حالتی است که در آن بالشتک جلوی کف پای شما دردناک و ملتهب می‌شود. اگر در فعالیت‌هایی که شامل دویدن و پریدن است شرکت کنید‌، ممکن است آن را تشدید کند. دلایل دیگری نیز وجود دارد‌، از جمله نرمال نبودن شکل پا و کفش‌های خیلی تنگ یا گشاد. گرچه به طور کلی این مشکل جدی نیست‌، اما می‌تواند شما را از کار بیاندازد. خوشبختانه‌، درمان‌های خانگی‌، مانند یخ و استراحت‌، اغلب علائم را تسکین می‌دهند. پوشیدن کفش مناسب با کفی‌های ضربه گیر ممکن است از مشکلات آینده متاتارسالژی جلوگیری کند یا آنها را به حداقل برساند.
در صورت عدم درمان‌، متاتارسالژی به دلیل لنگیدن (تغییر در راه رفتن) ناشی از درد پا ممکن است منجر به درد در قسمت‌های دیگر همان پا یا پای مقابل آن و درد در سایر نقاط بدن مانند کمر یا ران شود.

متاتارسالژی چیست؟ بهترین درمان درد زیر پنجه و انگشتان پا

علائم متاتارسالژی


احساس وجود یک سنگریزه در کفش.
درد تیز‌، دردناک یا سوزاننده در قسمت جلوی کف پای شما.
درد تیز یا انتشاریابنده‌، بی حسی یا سوزن سوزن شدن انگشتان پا.
دردی که هنگام ایستادن‌، دویدن‌، خم شدن پاها یا راه رفتن به خصوص پابرهنه روی یک سطح سخت بدتر می‌شود و هنگام استراحت بهبود می‌یابد.

علل متاتارسالژی


گاهی اوقات یک عامل واحد می‌تواند منجر به متاتارسالژی شود اما بیشتر اوقات‌، چندین عامل درگیر می‌شوند‌، از جمله :
♦ شکستگی‌های استرس : شکستگی‌های کوچک در کف پا یا استخوان‌های انگشتان پا می‌تواند دردناک باشد و نحوه تحمل وزن روی پا را تغییر دهد.
♦ اشکال خاص پا :
 قوس زیاد می‌تواند فشار اضافی به متاتارس وارد کند. داشتن انگشت دوم بلندتر از انگشت شست نیز می‌تواند که باعث شود که وزن‌، بیش از حد طبیعی به سر متاتارس دوم منتقل شود.
♦ مورتون نوروما : این رشد غیر سرطانی بافت فیبروزی در اطراف یک عصب معمولاً بین سرهای متاتارس سوم و چهارم (استخوان‌های پنجه پا) اتفاق می‌افتد. این علائمی‌ را ایجاد می‌کند که مشابه متاتارسالژی است.
♦ اضافه وزن : از آنجا که بیشتر وزن بدن هنگام حرکت به قسمت جلویی پا شما منتقل می‌شود‌، کیلوگرم اضافی به معنای فشار بیشتر بر روی متاتارس شما است. کاهش وزن ممکن است علائم را کاهش یا از بین ببرد.
♦ تغییر شکل پا : پوشیدن کفش‌های خیلی کوچک یا پاشنه بلند می‌تواند باعث بد شکل شدن پای شما شود. انگشت شست خم شده به سمت پایین (چکشی) و برجستگی‌های متورم و دردناک در قاعده انگشتان شست پا (بونیون) می‌تواند باعث متاتارسالژی شود.
♦ سایز کفش مناسب نباشد : کفش‌های پاشنه بلند که وزن اضافی را به قسمت جلوی پای شما منتقل می‌کنند‌، یکی از دلایل عمده متاتارسالژی در زنان است. کفش‌هایی با نوک تیز یا کفش‌های ورزشی که فاقد ضربه گیری هستند نیز می‌توانند در بروز این مشکل نقش داشته باشند.
♦ تمرین یا فعالیت شدید : دونده‌های مسافت در معرض خطر ابتلا به متاتارسالژی هستند‌، اساساً به این دلیل که هنگام دویدن فرد‌، جلوی پا نیروی قابل توجهی را جذب می‌کند. اما هرکسی که در یک ورزش با شدت بالا (میزان زیاد سطح تماس با زمین) شرکت کند‌، در معرض خطر است‌، به خصوص اگر کفش مناسب نباشد.


علل متاتارسالژی

عوامل خطر ابتلا به متاتارسالژی


تقریباً هر کسی می‌تواند به متاتارسالژی مبتلا شود‌، اما در معرض خطر بیشتری قرار دارید اگر که :
دارای اضافه وزن یا چاقی هستید.
آرتروز التهابی مانند آرتریت روماتوئید یا نقرس داشته باشید.
در ورزش‌های پرتحرک که شامل دویدن و پریدن است شرکت کنید.
کفش‌های پاشنه بلند‌، کفش‌هایی که متناسب نیستند استفاده کنید.
مشکلات دیگری در پا داشته باشید‌، از جمله انگشت چکشی و پینه در پایین انگشتان.

تشخیص متاتارسالژی


مشکلات مختلف پا می‌تواند علائمی‌شبیه به علائم متاتارسالژی ایجاد کند. برای کمک به تشخیص دقیق درد شما‌، پزشک پای شما را هنگام ایستادن و نشستن معاینه می‌کند و در مورد سبک زندگی و سطح فعالیت شما سوال می‌کند. برای شناسایی یا رد شکستگی استرس یا سایر مشکلات پا ممکن است به تصویربرداری نیاز داشته باشید.


تشخیص متاتارسالژی

درمان متاتارسالژی


اقدامات محافظه کارانه مانند استراحت‌، تعویض کفش یا استفاده از پد کف پا ممکن است تمام مواردی باشد که برای تسکین علائم و نشانه‌ها لازم است. در موارد نادر‌، وقتی اقدامات محافظه کارانه درد شما را تسکین نمی‌دهد و متاتارسالژی شما به دلیل شرایط خاص پا مانند انگشت چکشی‌، پیچیده است‌، ممکن است جراحی برای تنظیم مجدد استخوان‌های متاتارس یک گزینه باشد.

درمان متاتارسالژی

شیوه زندگی و درمان‌های خانگی


برای کمک به تسکین درد متاتارسالژی خود‌، این نکات را امتحان کنید :
♦ از پدهای متاتارسال استفاده کنید : تا به شما کمک کنند استرس و فشار را روی ناحیه دردناک کم کنید.
♦ مسکن بدون نسخه بخورید : برای کاهش درد و التهاب‌، از ایبوپروفن‌، ناپروکسن سدیم  یا آسپرین استفاده کنید.
پشتیبانی از قوس کف پا را در نظر بگیرید : اگر پد کمکی نکند‌، پزشک شما ممکن است کفی طبی را برای به حداقل رساندن فشار بر استخوان‌های کف پا و بهبود عملکرد پا توصیه کند.
♦ کفش مناسب بپوشید : از پوشیدن کفش‌های خیلی تنگ یا خیلی گشاد خودداری کنید و پوشیدن کفش پاشنه بلند را محدود کنید. کفشی متناسب با ورزشی که انجام می‌دهید بپوشید.
♦ منطقه آسیب دیده را یخ بگذارید : بسته‌های یخ را به مدت حدود 20 دقیقه و چند بار در روز روی منطقه آسیب دیده بگذارید. برای محافظت از پوست خود‌، کیسه‌های یخ را در یک حوله نازک بپیچید.
♦ استراحت : با فشار نیاوردن از پای خود در برابر آسیب بیشتر محافظت کنید. ممکن است لازم باشد مدتی از ورزش مورد علاقه خود پرهیز کنید‌، اما می‌توانید با تمرینات کم ضربه مانند شنا یا دوچرخه سواری فعالیت خود را تعدیل کنید.

توجه : شما می توانید از طریق این لینک رزرو،  اقدام به دریافت وقت ملاقات جهت رفع بیماری خود در کلینیک تخصصی توانبخشی یارا کنید.

بعضی اوقات پاهایتان بعد از یک روز ایستادن درد می‌کند. بهتر است درد پا که بیش از چند روز طول می‌کشد را نادیده نگیرید. اگر در کف پایتان احساس سوزشی کردید که پس از تعویض کفش و اصلاح فعالیت‌های شما بهبود نیافت‌، با پزشک خود صحبت کنید.

1 دیدگاه

  • cialis, ۱۴۰۲-۰۴-۱۷ @ ۱۹:۲۱ پاسخ

    مطلب آموزنده ای بود
    ممنونم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

خدمات مرکز جامع توانبخشی کلینیک یارا

کاردرمانی

کاردرمانی در کرمان و کلینیک یارا به شما کمک می‌کند تا صاحب بهترین زندگی در خانه، محل کار و هر مکان دیگری شوید.

فیزیوتراپی تخصصی

فیزیوتراپی تخصصی دیسک کمر و گردن، آسیبهای ورزشی، خار پاشنه، مشکلات شانه و آرنج و دست، بازتوانی بعد از اعمال جراحی ارتوپدی و مغز اعصاب، آتروز زانو

مداخلات کم تهاجمی درد

مداخلات کم تهاجمی شامل بلاک عصب، تزریقات مفصلی ارتوکین، سلول درمانی PRP، اوزون تراپی مفاصل و کمر تحت هدایت سونوگرافی

خدمات تخصصی ارتوپد

کلینیک یارا به بیماران مبتلا اختلالات اسکلتی- عضلانی و آسیب‌های تاثیر گذار بر استخوان‌ها، مفاصل، رباط‌ها، تاندون‌ها و ماهیچه‌ها خدمات ارائه می‌دهد.